donderdag 20 december 2012

schildpadden en hun zorgjes...

Vorig jaar kreeg het Woepje van mij een aquarium met 2 schildpadjes. We zijn ze samen gaan kiezen in de Tom en Co. We doopten ze Prei en Duts. Al vlug werd hun aquariumpje te klein en kochten we een groter. Wat wij toch echt wel een prachtig aquarium vonden. (Jammer genoeg geen foto meer van). 

Zaterdag, de dag van het feestje voor Woepje zaten ze exact een jaar samen. Alles ging prima. Tot zondag, toen merkten we dat Prei beet naar Duts. Dit hadden ze nog nooit gedaan!! Eerst staken we het op stress, stress van het vele volk in ons huis geweest de dag ervoor, of op de lichtjes in de kerstboom, want daar probeerden ze naar te zwemmen...
Na wat internet gezoek ontdekten we dat dit vaak gebeurt als schildpadden ongeveer een jaar samen zitten. Dan worden ze volwassen, territoriaal en kan er al eens vijandigheid ontstaan. 

Maandag ging het zelfs zo ver dat er een hap weg was uit Duts zijn achterpoot. Meteen Prei uit de aquarium gehaald en in paniek beginnen rond mailen naar iedereen met de vraag: "Wie wil onze schildpad adopteren!" Niemand die dat zag zitten... Ondertussen bleef Duts in het grote aquarium en Prei in ons eerste kleine aquariumpje. 

Dus verder gegoogled, want zowel het Woepje als ik zagen het echt niet zitten om Prei weg te doen. Al helemaal niet naar SeaLife of zo van die dingen... En aangezien niemand Prei wou: Mcguyver to the rescue!

We kochten een grote aquarium (1meter x 30cm *40cm). In het midden maakten we een rastertje. Nu hebben ze elk hun eigen plaats, maar zitten ze toch nog samen (ze kunnen niet meer aan elkaar). Elk met hun eigen verwarmingselement, lamp en eilandje. En wat zijn we gelukkig...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten