vrijdag 22 januari 2016

maandverbanden....

Toen ik 2 jaar geleden voor het eerst in een crèche werkte, werd ik geconfronteerd met 2 kindjes die herbruikbare luiers droegen. Ik had dit nog nooit gezien, laat staan ververst. Het ene kindje droeg pocket luiers en het andere strikluiers. Natuurlijk was het kindje met de strikluiers een groot "friemelgat" en lag het andere heel mooi stil.
Na wat gepraat te hebben over de maanden heen met de ouders van beide kinderen werd ik steeds meer en meer overtuigd: als ik ooit een kindje heb, ga ik ook herbruikbare luiers gebruiken (maar overduidelijk geen strikluiers!).

Toen we in augustus te horen kregen dat we zwanger waren van Peanut, was het voor mij uitgemaakte zaak: ik ga herbruikbare luiers gebruiken. In de eerste plaats omdat ze beter zijn voor Peanut, geen chemische brol aan haar poepje en in de tweede plaats ook omdat ze (na een serieuze startinvestering) toch wel financieel voordeliger zijn dan wegwerpluiers. Pas op de derde plaats komt het milieu hier te pas...
Nu moest ik alleen nog het Woepje meekrijgen in mijn gedachtegang... Gelukkig ben ik iemand die vééél te véél voorbereid en is het Woepje iemand die super makkelijk te overtuigen is. Dus ik maar lezen en lezen en informeren om er 1x over te spreken en als antwoord te krijgen: jij werkt bij kindjes, dus jij zal wel weten wat het beste is voor onze dochter.

IDEAAL!! Tegen dan waren we ongeveer eind oktober. Wist ik al véél meer dan in augustus en was ik ondertussen er al van overtuigd om ook wasbare vochtige doekjes te gebruiken.

In december volgenden we een info avond, waar ik nog meer overtuigd werd van mijn beslissing én waar ik leerde over herbruikbare maandverbanden en de menstruatiecup.
En inderdaad, als ik geen  chemische brol aan het poepje van mijn dochter wil doen, waarom zou ik het dan mezelf aandoen? Plus, ik moet toch luiers wassen, dan steekt het niet als er daar nog een maandverband bij moet, toch?

In januari plaatste ik mijn bestelling en daar was alles dan! Maaike super blij!
Maar nu, nu zat ik hier met nachtverbanden, gewone maandverbanden en inlegkruisjes... Ons ondergoed zit in een mandje, dus als ik het daar gewoon bij plof, dan vind ik het nooit deftig terug...
Oplossing: we maken gewoon een zakje!

Dit kwam vanmiddag van onder mijn naaimachine gerold:

een ritszakje, groot genoeg om alles in te stoppen

met compartimentjes, zo vind ik alles makkelijk terug en zit het juiste bij het juiste

mijn maandverbanden en inlegkruisjes!


voor de mensen die het willen weten, tot nu toe enkel nog maar gebruik gemaakt van de inlegkruisjes (logisch) en alvast zéér tevreden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten