zondag 27 april 2014

home improvement: deel 1

Volgende week gaan we schilderen. Dus werden deze week de muren al geplamuurd en werd er al eens goed nagedacht over wat ze zullen houden en wat we wegdoen van spulletjes.
Nu heb ik enkele kandelaars die ik zeker wil houden, omwille van de emotionele waarde, maar die ik eigenlijk niet zo graag zie. Plus, ze passen nu niet echt in ons interieur, maar als we geverfd zullen hebben, zullen ze helemaal niet meer passen. Wat doe je daar mee? Ze aanpassen naar mijn goesting natuurlijk!!

Ik ben begonnen met deze:
Deze kreeg ik cadeau met onze wettelijke trouw van mijn marraine. Ik zie ze zeker graag, alleen ben ik helemaal niet roze aangelegd! Maar geen nood, het roze papier (want ja, dat ik decopatch papier) kon ik er met wat gefoefel aftrekken, om er dan nieuw decopatch papier op te leggen!! Dit was het resultaat:

Vééél beter! Nu zullen ze passen en kan ik ze ook actief gaan gebruiken! Die lampenkapjes kun je namelijk afnemen en dan kun je er een theelichtje in zetten. Gezellig!

Het plan was hetzelfde voor deze drie potjes:

Deze heb ik gekregen van mijn schoonmoeder toen we hier kwamen wonen. Zeer mooi, maar opnieuw: roze! Hier kwam het papier vééél moeilijker af, dus dacht ik van ze even te laten weken in warm water met wat cif in. Oke, het kwam makkelijker af, maar mijn potjes zijn wel gebroken en ik had een snee in mijn duim. Dus weg potjes! De voetjes heb ik zeker nog gehouden, want ik vind het echt super jammer! Ik had er al plannen mee. Hopelijk vind ik binnenkort eens tijd om naar de Intratuin of naar de Flora lux te gaan en hebben ze daar andere potjes die ik hiervoor kan gebruiken.

 Mijn laatste project van vandaag was mijn vogelkooi. Ik kreeg hem van de buurvrouw toen ze gingen verhuizen. Ze wist dat ik hem mooi vond en anders was het toch maar om naar het container park te brengen.
Dit is hoe ik hem gekregen heb. Versleten, zwart afgebladerd en onder het stof. Véél te klein om effectief een vogeltje in te stoppen, plus een beetje onveilig met Cookie die hier rondloopt!

Samen met het Woepje heb ik de achterkant losgeprutst, er scharnieren aangehangen, haakjes bovenaan erin geschroefd  en hem dan helemaal geverfd in de kleuren waarmee we volgende week verven.


Dit is het resultaat:
Het plan is om hem tegen de muur te hangen die ook in ditzelfde rood komt en er dan twee kleine hangplantjes in te hangen. Onder andere zo'n plantje dat ook in mijn haar gebruikt werd op onze trouw.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten